Historie

Historie

De ontwikkeling van een eenmanszaak tot een sterk, krachtig middelgroot bedrijf is geen toeval. Ze wordt gekenmerkt door een systematische ondernemersgeest met drie constanten; continuïteit, innovatie en expansie. De regelmatige uitwisseling van kennis met klanten op scholingen en seminars en het doorgeven van knowhow aan onze partners werd bij Remmers al in de 50'er jaren gepraktiseerd. In het begin van de jaren '60 hebben de productsystemen al de plaats ingenomen van de afzonderlijke producten. Er was al snel het besef dat gecertificeerde systemen een waarborg zijn voor kwaliteit, duurzaamheid en zekerheid. Dat geldt ook voor het gecertificeerde milieukwaliteitssysteem.

Mijlpalen

1949 Bernhard Remmers verzelfstandigt zich als handelaar in oliën, milieu- en houtbeschermingsproducten, verven en lakken.
1958 De oprichting van de Aida Bautenschutz GmbH en het begin van eigen productie.
1960 Het ontstaan van het eerste industrieterrein in Löningen in Priggenbusch, wat nu de Bernhard Remmersstraat is.
1963 Aida Kiesol wordt door Remmers ontwikkeld en met succes als afdichtingsproduct op de markt geïntroduceerd.
1968 De bouw van een moderne productiehal voor dispersieverven en houtbeschermingsproducten met tankinstallatie en een spoorwegverbinding.
1970 Naamswijziging Remmers Chemie GmbH & Co. In Nederland wordt de eerste dochteronderneming opgericht, Remmers Bouwchemie B.V.
1977 Oprichting Heidelberg met tevens een opleidings- en verkoopcentrum.
1989 Met 500 medewerkers wordt een omzet gerealiseerd van 100 miljoen DM. Er wordt verder geïnvesteerd met name in R & D, verwerkingstechnieken en milieubescherming.
1992 De oprichting van Remmers Baustofftechnik AG.
1994 In bedrijfstelling van een droge mortelcentrale in Bad Duben bij Leipzig. De grootste enkelvoudige investering in de geschiedenis van Remmers.
1996 Oprichting van IBB, voor speciale opleiding en scholing.
1997 Het klanten informatiecentrum opent zijn deuren in Löningen.
1990-99 Internationale expansie en groei. Dochterondernemingen in België, Engeland, Singapore, China, Polen, Letland, Tsjechië, Frankrijk, Hongarije en Rusland.
2000 De Bernhard Remmers prijs wordt voor het eerst toegekend en uitgereikt voor zeer bijzondere prestaties op het gebied van monumentenzorg.
2005 Een nieuw omzetrecord 143 miljoen euro.
2006 Reorganisatie, wijziging corperate design.